TOP 7 koristi vadbe HIIT

Nameniti kanček svojega dneva treningu je zgolj stvar organizacije, volje, prioritet in predvsem odločitve, da boš poskrbela zase in svoje zdravje.

Dejstvo je, da če ne najdeš nekaj malega časa za svoje dobro počutje, te bodo posledice teh izbir pripeljale do tega, da si ga boš morala vzeti precej več in poravnati račun slabega ravnanja s sabo. Primerna skrb zase je odraz tudi tega, koliko se imaš v resnici rada. Naj ne ostane samo pri besedah, pokaži si in dokaži si to z dejanji.

Zelo »fajn« hitra in učinkovita vadba je HIIT (High Intensity Interval Training) vadba. Vadbo HIIT izvajamo tudi v zaprti FB skupini Spletna Švicalnica, kamor vas vse zelo lepo vabim (brezplačno – le napišite mi na IG ali FB). Torej, kratek, a izjemno intenziven intervalni trening. Odličen je tudi za sproščanje čustvene napetosti in stresa.

Top 7 prednosti vadbe HIIT:


1. Visoka poraba energije (kalorij), tudi še več ur po treningu (učinek EPOC).
2. Izboljšanje atletske zmogljivosti (moč, vzdržljivost, koordinacija, eksplozivnost).
3. Preprečuje, ali premaguje »zid« (točka, ko se zdi, da napredek ni več možen, pa se ga potem s spremembo aktivnosti in intenzivnosti prebrodi).
4. Omogoča večji in učinkovitejši izkoristek kisika (VO2 – aerobna kapaciteta).
5. Preprečuje poškodbe, ki nastajajo pri dlje časa ponavljajočih se gibih (dolgi teki …).6. Izboljšuje kardiovaskularni (srčno-žilni) sistem, izboljšuje anaerobno in aerobno vzdržljivost.
7. Omogoča, da opravite več dela v krajšem času in s tem želene rezultate dosežete v krajšem času.

Za to, da vsakodnevno migamo (se gibamo), ni nam treba biti vrhunske športnice. Treba si je vzeti le pol ure časa na dan. Že pol ure, ja, prav si slišala, oziroma prebrala, le pol ure, naredi spremembo.

Vsekakor pa se drži še naslednjih nasvetov:

1.     Začni počasi.

2.     Postavi si cilje.

3.     Motiviraj se.

4.     Vpiši si vsak trening v urnik.

5.     Spomni se, zakaj si začela.

6.     Bodi vztrajna.

7.     Poslušaj svoje telo.

V primeru kakršnihkoli vprašanj sem vedno na voljo. 

Obilico potnih kapelj in užitkov ob treniranju. 3… 2… 1… Akcija. 

Trening je zgolj stvar organizacije, volje, prioritet in predvsem odločitve, da boš poskrbela zase in svoje zdravje.

Barbara

P. S. Tvoji treningi so pomembni sestanki, ki jih imaš s svojim telesom. Dobre šefice ne odpovedujejo pomembnih sestankov. Prav zato prilagam še popolnoma tvoj planer, ki si ga lahko natisneš in vanj vpisuješ svoje sestanke (ups, treninge).  

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam