Vsebino omogoča MALINCA

Trije slastni sladoledi iz domače kuhinje

Sladoled po deset, kdor ga kupi, se zastrupi, kdor pa ne pa … Tako gre stara izštevanka o sladoledu. A sladoleda pravzaprav ni treba kupiti, saj ga lahko z malo domišljije in s pomočjo dobrega recepta pripravimo kar v domači kuhinji … 

Doma pripravljen sladoled bo veliko bolj zdrav, a prav tako okusen. Za pripravo odličnega domačega sladoleda prav tako ne potrebujemo nobenih posebnih naprav. Nekaj sestavin, mešalnik, zamrzovalna skrinja in kanček dobre volje popolnoma zadostujejo.

Sladoled z gozdnimi sadeži

Sestavine:

  • 3 zvrhane jedilne žlice jogurta Skyr
  • 6 jedilnih žlic zmrznjenih gozdnih sadežev
  • 2–3 čajne žličke kokosovega sladkorja

Posip:

Priprava: 

Ohlajen Skyr zmešamo z zmrznjenimi gozdnimi sadeži in izbranim sladilom. Za dve uri postavimo v zamrzovalnik. Ko je sladoled ohlajen, ga posujemo drobljeno čokolado z malino.

Ferrero Rocher sladoled

Sestavine za 2 manjši skodelici:

  • 3 zmrznjene banane 
  • ¼ lončka rastlinskega mleka (60 ml) 
  • 2 žlici 100 % lešnikovega masla 
  • 2 žlički 100 % kakava
  • ¼ žličke vaniljevega ekstrakta ali 1/8 žličke mlete vanilje
  • ¼ žličke soli

Priprava: 

Banane olupimo, razlomimo na manjše kose in čez noč postavimo v skrinjo. Naslednji dan damo vse sestavine za sladoled v mešalnik in mešamo do gladkega. Pripravljen sladoled je najboljši, če ga postrežemo takoj.

Sladoled z arašidovim maslom

Sestavine: 

Priprava:

Banane narežemo na kolobarje ter jih damo za vsaj dve uri v zamrzovalnik. V mešalniku zmešamo banane in kokosovo ali drugo mleko. Če imamo dovolj močan mešalnik, lahko tekočino tudi izpustimo, saj je bolj kot za okus namenjena v pomoč mešalniku. Ko banane in mleko zmešamo v gosto zmes, dodamo sol, arašidovo maslo in cimet. Na deski grobo nasekljamo arašide in čokolado. V banjico za sladoled stresemo pripravljeno zmes, dodamo arašide in čokolado ter zmešamo. Sladoled lahko postrežemo takoj ali pa ga damo v zamrzovalnik.

Avtorji receptov: Malinca in Malincini ambasadorki Katarina Štucl in Monika Škorjanc

Komentirajte

Vsak petek našim bralkam, ki so prijavljene v novičke Nepremagljive, pripravimo ekskluzivno vsebino, ki jo prejmejo izključno samo prijavljene bralke, na svoj email naslov. 

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam