Vsebino omogoča ELECTROLUX

Navdih za kuhanje brez zavržene hrane

Electrolux in Nepremagljive želimo ljudi navdihniti, vsak sicer na svoj način. Danes bomo zato govorile o tem, kako si Electrolux prizadeva za to, da se prehranjujemo na način, ki koristi nam in planetu.

Beseda bo tekla o načinu kuhanja brez zavržene hrane. To je tudi razlog, da Electrolux že vrsto let v svoje izdelke vnaša funkcije in sisteme, ki nam omogočajo uporabo v duhu trajnostnega razvoja. Pomagati želijo namreč pri zmanjšanju zavržene hrane, ohranjanju kakovosti sestavin in uživanju ​​v uporabi intuitivnih, energetsko varčnih naprav. Spoznajte Electroluxove rešitve, ki vam bodo omogočile kuhanje brez nepotrebne izgube vode, energije, časa in hranljivih snovi.

Nič ni tako pomembno za naše zdravje, kot je hrana. Ta pa ima velik vpliv tudi na naš planet – živilska industrija namreč porabi tretjino svetovne porabe energije in izpusti več kot 20 % emisij toplogrednih plinov. Še bolj šokanten pa je podatek, da zavržemo kar 30 % hrane, čeprav gre vsak večer lačen spat vsak deveti prebivalec na našem planetu.

Tudi način kuhanja je lahko bolj odgovoren

Parne pečice ne omogočajo le manjše porabe maščobe ter več ohranjenih hranil in mineralov, ampak zagotavljajo tudi do 20 % hitrejše pečenje. Toplota se namreč lažje prenaša z vodo kot z vročim zrakom. To neposredno pomeni manjšo porabo energije, s tem pa tudi manj negativnega vpliva na okolje in našo denarnico, sploh v trenutnih časih, ko gredo zneski na položnicah v nebo.

Obrok naj bo hranljiv in okusen

Pečenje na pari je veliko več kot hrustljava skorjica in mehka sredica. S kombinacijo toplote in pare preprečite izhlapevanje vlage in ohranite ne le okus, temveč tudi hranilne lastnosti, barvo in vitamine, kar je ključnega pomena, saj želimo, da so naši obroki hranljivi.

Nič ni tako pomembno za naše zdravje, kot je hrana.

S paro lahko hrano tudi pogrejete

Funkcija “Regeneracija” vam bo omogočila, da učinkovito pogrejete ostanke testenin, riža ali krompirja, tako da jih nikar ne zavrzite. Ta živila se pri shranjevanju v hladilniku po navadi izsušijo, para pa jim omogoča, da ponovno pridobijo vlago. Parna pečica je idealna tudi za pogrevanje zelenjave na pari. Le to enostavno položite na pekač in jo pogrejte na pari, preden jo postrežete. Že po nekaj minutah bo popolna.

Indukcijska plošča skrbi tudi na vodo, ko se vi posvečate kuhanju

Indukcijska plošča SenseBoil® sama poskrbi za vodo, ki vre. Ko se tekočina približuje vrelišču, samodejno uravnava temperaturo, nato pa zmanjša moč gretja, da ohrani počasno delovanje. Tako boste prihranili energijo in namesto nenehne skrbi za vodo se boste lahko osredotočili na pripravo okusnih obrokov. Posoda z vodo, ki se je povrela, je preteklost.

Indukcija poskrbi za izkoristek energije in varčnost

Natančen nadzor moči plošče in izkoristek do 90 % proizvedene energije pomeni, da je indukcija za vas energetsko učinkovita, kar boste opazili ob plačilu računa za elektriko. Poleg tega: takojšen odziv na spremembo nastavitev je skoraj v hipu idealna temperatura.

Izdelki ostanejo sveži tudi do trikrat dlje

Hladilno-zamrzovalni razdelek NaturaFresh lahko vzdržuje temperaturo 0 °C, ki je idealna za meso in ribe. To zagotavlja odlične pogoje za skladiščenje izdelkov, saj obstaja možnost uravnavanja temperature in vlažnosti. Zaradi tega hrana ohrani enako konsistenco in svež okus kot takoj po nakupu.

Velik predal je dodatna eko vsebina

Predal za zelenjavo MaxiBox so zasnovali tako, da so omogočili shranjevanje tudi največjih izdelkov v hladilniku. Saj veste, kako je, ko zmanjka prostora za zelje ali kakšno večjo cvetačo. Predal omogoča enostavno in učinkovito uporabo razpoložljivega prostora. Predal je tako velik, da je v njem prostora za celo lubenico.

Electrolux že vrsto let v svoje izdelke vnaša funkcije in sisteme, ki nam omogočajo uporabo v duhu trajnostnega razvoja.

Eko nasveti za vsak dom

Ker že govorimo o varčnosti in trajnosti, so pri Electroluxu pripravili nekaj praktičnih eko nasvetov, ki bodo prišli prav vsaki Nepremagljivi. Zagotovo vas zanima, kako pomagati vašemu pomivalnemu stroju pri boju z zažgano posodo ali kako pečico izkoristiti v čim večji meri.

Povečajte zmogljivosti hladilnika

Za to obstaja veliko načinov, a najpomembnejši med njimi je zagotoviti ustrezno ventilacijo. Zato ne pokrivajte rešetk in ventilacijskih odprtin ter poskrbite za enakomerno razporeditev živil po hladilniku. Prav tako ne nastavite prenizke temperature, dokler shranjena živila tega ne zahtevajo. Nižja je temperatura, pomeni večjo je porabo energije.

Uporabite toploto, ki ostane

Preostala toplota je stanje, v katerem indukcijska plošča ne črpa več toka, vendar še vedno proizvaja toploto. Zahvaljujoč preostali toploti lahko končate pripravo jedi na ekonomičen način, s precejšnjim prihrankom električne energije.

Pomagajte pomivalnemu stroju, ko se bori z zažgano posodo

Tudi najboljši pomivalni stroj na svetu ima lahko težave pri pomivanju najbolj umazane in zažgane posode. Preden zložite posodo v pomivalni stroj, postrgajte z nje neprijetne ostanke ali jo pustite, da se namaka v koritu s toplo vodo in detergentom.

Svoj pomivalni stroj vedno popolnoma napolnite.

Včasih prihranimo na čisto enostaven način

Če morate prekuhati vodo, v posodo nalijte samo količino, ki jo potrebujete. S tem boste prihranili čas in denar. Še več, pri kuhanju uporabljajte pokrovko, posodo pa postavite na sredino grelnega polja.

Izkoristite svoj pomivalni stroj na najboljši možni način

Svoj pomivalni stroj vedno popolnoma napolnite. Vse predmete postavite v namenske košare, pri čemer se izogibajte preobremenitvi. Naj program ECO postane vaš prijatelj, saj zagotavlja največjo učinkovitost pri porabi vode in energije, posodo pa perite ponoči in dodatno prihranite.

Vzdržujte čistočo kuhalne plošče

Umazana indukcijska kuhalna plošča kvari videz vaše kuhinje, poleg tega pa podaljša čas priprave jedi. Z vzdrževanjem reda in pomivanjem krožnikov po vsaki uporabi je zmaga zagotovljena.

Izkoristite pečico v čim večji meri

Ko je pečica ogreta, jo uporabite za peko več stvari hkrati. S tem boste prihranili čas in energijo.

V pečici s kombinacijo toplote in pare preprečite izhlapevanje vlage in ohranite ne le okus, temveč tudi hranilne lastnosti, barvo in vitamine.

Pri čiščenju stavite na naravno

Ekologija v kuhinji ni samo manjša poraba energije, ampak je to tudi ekološka izbira pri čiščenju. Uporabljajte sredstva za čiščenje preverjenih blagovnih znamk. Uporabite pa lahko tudi sestavine, kot so soda bikarbona, kuhinjska sol, limonin sok in kis, o čemer smo Nepremagljive že večkrat pisale. Na ta način ne boste le očistili umazanega pulta ali štedilnika, temveč boste služili naravi in ​​prihranili denar.

Priskrbite si sodobno posodo in zamenjajte staro posodo

Uporaba starih posod ne vpliva le na okus jedi, temveč tudi na porabo energije. Sodobna indukcijska posoda se bo hitro in enakomerno segrela ter tako zmanjšala izgubo energije.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam