Vsebino omogoča VENERA SHOP

Veliki vodnik po najboljših spolnih igračah

Spolni organi so vseh oblik in velikosti, zato menimo, da bi morale biti tudi spolne igrače različnih oblik in velikosti.

Dolgo smo mislile, da smo malo čudne, ker imamo dvomljiv odnos do vibratorjev, še posebej zato, ker je v številnih člankih o samozadovoljevanju vibrator obravnavan kot končni cilj ženskega užitka. Šele pred kratkim smo odkrile ogromen svet stimulacije zunaj vibratorja, vključno z igračami, ki so namenjene ljudem, ki imajo raje druge vrste stimulacije, kot so penetracija, brušenje in analna igra. Seveda so nas o tem podučili v erotični trgovini Venera Shop, kjer so nam prijazno predstavili svoje izdelke. Na voljo je tudi nešteto igrač, ki jih lahko partnerja uporabljata skupaj, ne glede na to, ali sta le nekaj centimetrov oddaljena drug od drugega ali pa sta oddaljena več kilometrov.

Zato smo danes pripravile vodnik po najboljših spolnih igračah, pri čemer smo upoštevale dejstvo, da vsi ne doživljajo, ali iščejo užitka na enak način. Za nasvete o vsem, kar se tiče spolnih igračk, smo povprašale kar v Venera Shop, saj so strokovnjaki na področju. Poskrbijo pa tudi, da se boste pri nakupu počutili varno, se brez strahu lotili raziskovanja in doživeli svoje najboljše spolno doživetje doslej. 

Pozitivni vplivi orgazma

S seksom, samozadovoljevanjem in ženskim užitkom na splošno so povezane tudi številne koristi za zdravje. Tako samozadovoljevanje kot orgazem imata številne fizične in duševne učinke na telo, ki lahko olajšajo bolečine. Pri obeh dejanjih se sprošča dopamin, ki zmanjšuje stres.

Samozadovoljevanjem pomaga celo pri PMS in menstrualnem nelagodju, mišični gibi med orgazmom namreč poleg dejstva, da orgazem spodbuja presnovo in krvni obtok, zmanjšujejo boleče občutke menstrualnih krčev.

Proces vzburjenja pripomore k prekrvavitvi vseh mišic in živcev na teh področjih ter limfnega sistema, kar je zelo koristno za splošno zdravje teh struktur. Pretok krvi prinaša kisik in pomaga pri prožnosti, gibljivosti in splošni sprostitvi. Mišice medeničnega dna, ki zagotavljajo podporo pomembnim organom, kot so mehur, nožnica, maternica in danka, se prav tako krepijo s kontrakcijami, ki so del ženskega orgazma. Gibanje medenice pomaga ohranjati kontinenco ter mišično-skeletno zdravje, ki ga naša hrbtenica potrebuje za vsakodnevne dejavnosti, kot so vstopanje v avto in iz njega, ter dvigovanje stvari brez inkontinence ali pritiska. 

Še vedno niste prepričani? Samozadovoljevanje, užitek in zlasti orgazem spodbujajo tudi bolj miren spanec – kar ima svoje koristi za zdravje. Predvsem tisti, ki dobro počivajo, imajo boljše srce in ožilje ter duševno zdravje, poleg tega pa tudi nižji krvni tlak in raven stresa. Užitek lahko tudi izboljša razpoloženje, kar lahko izboljša kognicijo, osredotočenost in potrpežljivost.

Uporaba spolnih igrač za začetnike

Uporaba spolnih igračk ne vodi nujno do penetracije, seksa ali celo orgazma. Počasi začnite raziskovanje tkiva na tem območju in samo ocenite, kako se vaše telo odziva na dotik na res počasen način, pri tem pa ohranjajte lepo, enostavno, enakomerno dihanje in tempo. To je tako, kot če bi se sprehajali in razmišljali o različnih cvetlicah ali živalih, ki jih en dan opazite, spet drugi pa ne. To razmišljanje se lahko pojavi tudi pri spolnem odzivu. Morda lahko raziskujete različne vrste lubrikantov, cilj pa je, da preverite, ali se lahko popolnoma sprostite, ali uravnate svoj srčni utrip, ali ugotovite novo vrsto pritiska, ki je zelo dober. Ali pa boste morda danes opazili nekaj novega, kar se vam ne zdi tako dobro kot prej.

Za tiste, ki prvič kupujejo spolno igračo ali pa so preobremenjeni z neverjetno raznolikostjo ponudbe, se lahko obrnejo na verodostojne ocene strank. Vedno pa vam je na voljo tudi prijazna prodajalka, ki je podkovana z znanjem in vam bo z veseljem pomagala.

Kaj iskati pri spolnih igračah

Ko iščete spolno igračo, pojdite po svoji poti in se spomnite, da ‘normalno’ ne obstaja! Tudi pravila so za vsakega drugačna. Namesto da bi se obesili na predsodke o tem, kakšen naj bi bil užitek, si morate pri nakupu spolne igrače zastaviti nekaj glavnih vprašanj. Ali jo boste uporabljali sami ali s partnerjem? Ali želite igračo, ki je notranja, zunanja, ali oboje? Odgovori na ta vprašanja vam bodo pomagali zožiti izbiro vrste igrače.

Poleg teh osnov bodite vedno pozorni tudi na teksturo in kakovost. Vedno si prizadevajte za kakovost. Čeprav lahko dobite dobro kakovost za 30-50 evrov, vedno kupujte pri uglednih podjetjih, ki zagotavljajo preglednost materialov in proizvodnje. Izberite neporozen material, kot so 100-odstotni silikon, kovina, keramika, steklo ali les. Materiali, kot sta guma in žele, lahko v porah zadržijo neželene bakterije, kar lahko privede do okužb. Če želite poskusiti nekaj mehkega in koži podobnega, poskusite s silikonom. Tako steklo kot kovina imata trden, gladek občutek in sta primerna za igranje s temperaturo, kar pomeni, da ju lahko segrejete ali ohladite za dodaten občutek.

Kako očistiti spolne igrače

To je pomemben in pogosto spregledan vidik uporabe spolnih igrač. Če se igračka približa vašim genitalijam, mora biti čista. Čiščenje igračk je pomembno za njihovo življenjsko dobo in vaše zdravje! Poiščite organska antibakterijska čistila na vodni osnovi, ki bodo prijazna do vašega telesa in spolne igrače. Vedno je dobro preveriti izdelke, saj nekatera čistila za igrače niso primerna. V idealnem primeru se odločite za blago milo in toplo vodo in vse bo v redu.

Spolne igračke moramo tudi redno čistiti.

Čistilo za igračke je zelo priporočljivo, saj igračo očisti in razkuži istočasno. Priporočamo čistilo Just play 2v1 , ki poleg tvoje igračke, kvalitetno poskrbi tudi za tvoje intimne predele. 

Najboljši vibratorji

Kupci naj bodo pri nakupu novega vibratorja pozorni na materiale, obliko in teksturo. Materiali in oblika vibratorja so pogosto najbolj pomembni dejavniki, ki vplivajo na to, kakšen občutek imajo na vsakogar. Tisti, ki ste bolj občutljivi na teksturo vibratorja v primerjavi z intenzivnostjo, raje poiščite, igrače, ki so izdelane iz medicinskega silikona, saj so varne za telesno vstavljanje. Za tiste, ki ste občutljivejši in ne marate vibracij, imajo penise iz medicinskega silikona. Včasih je lahko igrača narejena iz drugih materialov, kot je kovina, in v teh primerih je pomembno, da ne pretiravate z uporabo igrače preko priporočenega časa uporabe in prihranite svoje najbolj občutljive predele pred opeklinami. Stekleni penisi so super, ker jih lahko segrevamo in hladimo ter jih s tem popolnoma prilagodimo lastnim željam. 

Najboljše spolne igrače za penetracijo

Medtem ko imajo nekateri ljudje veliko raje stimulacijo ščegetavčka, ki jo zagotavljajo vibratorji, so drugi oboževalci penetracije. Preference se preprosto razlikujejo od osebe do osebe. Tako kot nekateri obožujejo ostrige, drugi pa jih sovražijo, so tudi osebni okusi zelo različni. Če vas skrbi nered pri penetracijskih igračah, imejte v mislih naše zgoraj omenjene nasvete za čiščenje in bodite pozorni tudi na to, iz česa so vaše igrače narejene. Dobra izbira so igrače iz silikona ali borosilikatnega stekla, saj jih je mogoče zlahka očistiti. Dobra izbira sta tudi ABS plastika in nerjavno jeklo. Porozne materiale (žele, plastiko, gumo, PVC) je težje očistiti, zato lahko pri teh igračah zaradi lažjega čiščenja vedno uporabite kondome.

Zelo priljubljeni so na vrhu zakrivljeni vibratorji.

Za ženske je na voljo ogromno različnih vibratorjev, zelo priljubljeni so vibratorji g točke, ki so na vrhu zakrivljeni in tako zagotovijo stimulacijo g točke. 

Najboljše igrače za oba 

Spolne igračke niso namenjene le solo igri. Že sama prisotnost spolne igrače pogosto vodi v nove pogovore o vsem, od želja in fantazij do meja in zadržkov. Ti ranljivi pogovori lahko poglobijo intimnost in povezanost. Novost igračke lahko tudi poveča strast, saj je lahko preprost opomnik, da prekinete rutino in poskusite nekaj novega.

Vibracijski komplet za oba.

Če še nikoli nista preizkusila ničesar, je najbolje, da začneta z osnovo. Vibracijski komplet je najboljši, saj z raznolikimi osnovnimi igračkami najlažje ugotovita, kaj je tisto, kar najbolje deluje za vaju.

Najboljše spolne igrače z daljinskim upravljanjem

Uporaba spolnih igračk na daljinsko upravljanje je odlična priložnost za raziskovanje erotike čez ves dan, ne glede na vašo lokacijo. Te igračke omogočajo uporabo aplikacije, kar pomeni, da lahko partnerja uporabljata svoje igrače s katere koli razdalje. Ponujajo nove občutke in spodbujajo igrivost, kar posledično ustvarja močnejše odnose, saj izboljšuje odprtost in raziskovanje.

ibracijski jajček

Med najboljše igračke z daljinskim upravljanjem nedvomno sodi Svakomov jajček Elva, saj ga lahko uporabite na mnogo različnih načinov. Kot trening namesto vaginalnih kroglic, kot stimulacijo namesto klasičnega vibratorja, daljinec pa lahko prepustite tudi partnerju in se le predate užitkom. 

Najboljše analne igrače

Glede na študijo iz leta 2009 ženske, ki imajo rade analni spolni odnos, to počnejo predvsem zato, da bi dosegle užitek. Točka, ki je pogosto spregledana in premalo raziskana, kar avtorji imenujejo “primanjkljaj užitka”. Zaradi tega se ženske pogosto sramujejo, ker želijo sodelovati pri analni stimulaciji, a ne vedo, kje začeti. Oglejte si nekaj najboljših igračk za analni seks, s katerimi lahko sami ali s partnerjem spodbudite svoje čute. Anus sam ne ustvarja dovolj lubrikanta za udoben analni seks, zato je pomembno, da uporabite veliko lubrikanta. Počasi. Prenehajte, če vas kaj boli, in partnerju povejte, kako se počutite – seks, ki je boleč ali neprijeten, se ne sme nadaljevati. To velja za vsak seks – solo ali s partnerjem, ne glede na to, na kateri del telesa se osredotočate.

Za začetnike je najbolje, da izberejo klasični analni čep, za tiste malo bolj izkušene pa so na voljo tudi kovinski čepi, vibracijski čepi in analni dildoti

Na našem instagram profilu pa lahko do petka, 12.8. 2022 sodelujete v obdarovanju, trem Nepremagljivim podarjamo paketek za užitek.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam