Vse je nared za dober rezultat naše reprezentance

Največji košarkarski dogodek za ženske v Sloveniji, 39. evropsko prvenstvo v košarki za dekleta, se uradno začne že v četrtek. V Stožicah je že vse pripravljeno za spektakel.

Vstopnice pa so na voljo od 15 EUR v skupinskem delu ter od 25 EUR dalje za finale. Organizatorji in tudi reprezentantke si želijo polnih tribun. 

Organizatorji so za prvo tekmo slovenske reprezentance v četrtek, 15. 6., ob 18.00 za še boljši začetek deklet na prvenstvu, pripravili bogat program ter številna presenečenja za gledalce. Predvsem pa je s stališča ekipe pomembno to, da bo dvorana polna do zadnjega kotička. Slovenski navijači pa smo že velikokrat ponesli svoje ekipe do zmage, zato bo tudi tokrat odlično vzdušje. Na krilih glasnih navijačev bodo tudi dekleta veliko lažje letela po igrišču in pustile na parketu vsaka svoje srce. 

Dekleta lovijo svojo najvišjo uvrstitev

Naša dekleta bodo na četrtem zaporednem prvenstvu lovila svojo najvišjo uvrstitev, kar jim bo zagotovo uspelo z izdatno pomočjo s tribun, kjer reprezentantke računajo na bučno podporo. Za dosego cilja bo prva tekma z Veliko Britanijo izjemo pomembna. Sicer je slovenska ženska košarkarska reprezentanca do sedaj zasedla enkrat 14. ter dvakrat 10. mesto. 

Poleg domače, slovenske reprezentance, ki bo skušala unovčiti prednost domačega igrišča, bo na skupinskem delu v Ljubljani sodelovalo še 7 ekip. V izločilnih bojih pa se bodo iz Tel Aviv av Ljubljano preselile še 4 ekipe. Finale bo na sporedu 25. junija zvečer, v Ljubljani pa se bodo na isti dan, vendar v popoldanskem terminu, delile tudi vozovnice za olimpijske igre v Parizu prihodnje leto. 

Ena vstopnica za dve tekmi

Dnevni program v dvorani Stožice bo v skupinskem delu obsegal štiri tekme. Prva tekma se bo vse dni skupinskega dela začela ob 12.15 uri, druga tekma bo na sporedu ob 15. uri, tretja ob 18. uri in zadnja ob 20.45 uri. Z eno vstopnico si navijači lahko ogledajo dve tekmi, bodisi popoldanski ali večerni. 

Vstopnice kupite že v predprodaji

Vstopnice so v prodaji na vseh prodajnih mestih Eventima in Petrola. Cene vstopnic za skupinski del se, odvisno od izbrane kategorije, gibljejo med 15 in 25 evrov. Za izločilne boje ter dvoboje za končne uvrstitve se cene gibljejo med 20 in 30 evri, najugodnejše vstopnice za finale pa so na voljo po ceni 25 evrov. Vse informacije glede cen vstopnic ter možnost nakupa najdete na spodnji povezavi. 


Na vrsti so le še kozmetični popravki

Pred organizatorji je v naslednjih dneh še nekaj zadnjih usklajevanj ter kozmetičnih popravkov, a večina dela je opravljenega. Direktor prvenstva Emir Haskić si s svojo ekipo v minulih tednih ni privoščil veliko spanca in že čaka na uvodni sodniški met. »V Stožicah je vse pripravljeno na velik košarkarski praznik. Ekipa organizatorjev je dala od sebe maksimalen trud, da bo Eurobasket za dekleta nadstandarden dogodek za Slovenijo in Mednarodno košarkarsko zvezo – FIBA. Prepričan sem, da bo publika čutila pomen podpore s tribun za naše reprezentantke in jim s svojim navijanjem dala dodaten veter v jadra na njihovi poti do najboljše uvrstitve na evropskih prvenstvih. Vse prijatelje športa, predvsem pa mlade bi rad povabil najprej na prvo tekmo, kjer pripravljamo veliko pestrih animacij za gledalce, kasneje pa seveda na ogled vseh tekme Slovenske reprezentance v živo, v nadaljevanju pa tudi na tekme play offa, kjer pa bomo skupaj s FIBO pripravili edinstven game experience (tekmovalno izkušnjo) za športnice in vse gledalce v dvorani,« je poudaril Haskić na novinarski konferenci pred začetkom prvenstva.  

Naše #rakete upajo, da jih bo v Stožicah spodbujalo veliko glasnih navijačev. Bodo pa pesti za Slovenke močno stiskale ambasadorke prvenstva. Reprezentanco dvanajstih ”drznih” podpornic sestavljajo Divna Brkić Hendrickx, Vanja Černivec, Maja Erkić, Tjaša Ficko, Jovita Jeglič, Ditka Maučec, Sanja Modrić, mag. Maja Pak, Alenka Potočnik Anžič, mag. Petra Stušek, Rankica Šarenac in Katja Temnik. Peterica izmed njih jedekleta na prvenstvo pospremila z obiskom novinarske konference. 

Tekmovalni sistem

Ekipe 39. EuroBasketa so v predtekmovanju razdeljene v štiri štiričlanske skupine. Dve bosta potekali v Tel Avivu in dve v Ljubljani. Vse tekme v Sloveniji se bodo igrale v ljubljanski dvorani Stožice. Poleg dveh predtekmovalnih skupin bo v Ljubljani odigran celoten finalni del, od vseh četrtfinalnih tekem dalje pa vse do velikega finala. Več, pa na povezavi spodaj.

SPLETNA STRAN EVROPSKEGA PRVENSTVA ZA ŽENSKE 2023 

Prvouvrščene reprezentance vsake skupine se bodo po odigranem skupinskem delu neposredno uvrstile v četrtino finala. Drugo in tretjeuvrščene reprezentance skupin čaka repašaž za preostala štiri prosta mesta v izločilnih bojih (A2:B3, B2:A3, C2:D3, D2:C3), ki bo na sporedu 19. junija v Tel Avivu (skupini A in B) ter 20. junija v Ljubljani (skupini C in D). Četrtfinalni dvoboji bodo na sporedu 22. junija, polfinalna dvoboja ter prvi kvalifikacijski tekmi za uvrstitev v kvalifikacije za olimpijske igre 24. junija, odločilna tekma za olimpijski kvalifikacijski turnir in boja za medalje pa v nedeljo, 25. junija. Na povezavi spodaj preverite razpored in datume tekem.

RAZPORED IN DATUMI TEKEM EVROPSKEGA PRVENSTVA ZA ŽENSKE 2023 

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam