Vsebino omogoča EKO ŠKRNICL

Zakaj se boja s celulitom lotevamo napačno

Prihaja čas v letu, ko bom spet postavile na ogled svoje nožice. Prihaja čas za krila in kratke hlače.

Zima se nam vedno zdi dolga, a ko pride do toplih dni, se nam zdi, da je minila prehitro, ker nam je spet zmanjkalo časa, da bi poskrbele, da bi bile naše noge brez celulita. Večina žensk pa se načina, kako odpraviti celulit, loti napačno, preverite zakaj in izvedele boste tudi, koliko moških ima celulit.

Samo izguba maščobe ne vpliva na odpravo celulita

Odvečna maščoba v tvojem telesu ni kriva za pojav celulita, zato ti ekstremne diete in naporna telovadba pri zmanjšanju videza celulita ne bodo pomagale. Tudi ti posegaš po vseh mogočih metodah odstranjevanja celulita in vse skupaj nima učinka?

Še preden so temperature dovolj visoke za kratke hlače in oblekice, se že potiš v telovadnici, iz omaric mečeš sladkarije in v zamrzovalniku delaš zaloge zelenjave. Tortico v vitrini opazuješ le od daleč in že tretjič odpoveš pijačo s prijateljicami, ker na pamet poznaš kalorije, ki jih vsebujejo pregrešno dobri koktajli.
Kljub vsemu trudu, slej kot prej ugotoviš, da celulit še vedno vztraja na tvojih nogah. Vse si naredila prav: redno telovadila, popila ogromno vode in celo uživala priporočena anticelulitna živila. 

Si tudi ti že zapravila goro denarja, a celulit ostaja?

Res ne razumeš več, kako, kljub trudu, ni rezultatov? Goro denarja si zapravila za kreme in tablete, ki obljubljajo gladko in napeto kožo, a se zdi, da je bil vse samo stran vržen denar. Nisi edina! Milijone žensk po svetu se vsakodnevno obremenjuje zaradi celulita in obsesivno nakupuje vse mogoče žavbe ter pripravke, ki jim obljubljajo, da se bodo lahko za vedno poslovile od pomarančne kože.

Naj te malo pomirim. Na dobri poti si, a skrivnost je v tem, da se je celulita potrebno lotiti drugače, celostno, na začetku – tam, kjer nastane in odstraniti vzrok, zaradi katerega nastane. In še nekaj – ideal ženskega telesa je popolnoma zgrešen. Ženske pač imamo nekaj celulita in morda se ga ne bomo nikoli v celoti znebile. Je naš spremljevalec in ne smemo se ga sramovati. Vseeno pa je pomembno, da se zavedamo, da celulit ni “lepotni”, temveč zdravstveni problem in temu želimo posvetiti pozornost in skrb.

Vse sanjamo o brtezhibni postavi brez celulita, a relanost je takšna, da imamo ženske nekaj celulita in morda se ga ne bomo nikoli v celoti znebile.

Le 10% moških ima celulit

To dejstvo ti morda ne bo všeč, a le 10 % moških ima celulit, medtem ko si ti ena izmed 80-90 % žensk, ki ga dnevno opaža na svoji koži. Ni pošteno, kajne? Razlog tiči v tem, da njihovo telo ni enako, kot tvoje. Hormoni delujejo drugače, že v osnovi imajo manjši odstotek maščobe, poleg tega pa se razlikuje tudi sestava tvojega in njihovega vezivnega tkiva. Vse to povzroči, da je pri tebi celulit hitro viden, moški pa ga kljub slabim navadam morda ne bodo imeli nikoli.

Celulit ni le estetski problem

Tudi, če si se že odločila, da si pripravljena celulit sprejeti kot del sebe, te moram opomniti, da pomarančna koža ni le estetski problema. Celulit je znak, da v tvojem telesu nekaj ne deluje pravilno. Je pomembno opozorilo, da tvoj limfni sistem ne deluje dobro in da so v telesu prisotna vnetja. Vnetja, ki se razvijejo v kronična, pa lahko povzročajo številne bolezni.

Kako je mogoče, da hujšaš, da izgubljaš maščobo, celulit pa še vedno vztraja na tvojih nogah, zadnjici ali celo trebuhu? Zaupala ti bom v čem je skrivnost in kako se lahko celulita lotiš celostno in ga zatreš, še preden bi lahko sploh nastal. Skrivnost o celulitu, ki ti je ni povedal še nihče.

Kako celulit sploh nastane?

Celulit je sprememba maščobnega tkiva, ki jo povzročajo strukturne spremembe v podkožju. Maščobne celice zaradi oslabljenega vezivnega tkiva pritiskajo proti površju. Zakaj se to zgodi? Vse celice v tvojem telesu za preživetje in normalno delovanje potrebujejo vodo, saj jim dovaja tudi hranilne snovi. Velikokrat se dogaja, da preveč vode ostaja v medceličnem prostoru, to pa celicam onemogoča normalno delovanje. Če celice ne delujejo pravilno, prihaja do poškodb v koži; uničujejo se kožne in vezivne celice.

Običajno gre za to, da tvoj limfni sistem in krvni obtok nista v optimalnem stanju, kar je posledica neravnovesja hranil in nezdravega življenjskega sloga.Tvoj celulit tako ni nujno posledica prevelike količine maščobe, ampak so zanj odgovorne oslabele kožne celice in vezivno tkivo – kolagenska vlakna. S hujšanjem in izgubo maščobe celulita ne boš odpravila, morda bo le manj viden. Tvoje telo namreč ne more porabljati maščobe, ki je shranjena v dermalnem sloju kože – to je ta maščoba, ki potiska vezivno tkivo navzven in se kaže v obliki celulita.

Če želiš celulit zanesljivo odpraviti in preprečiti njegov nastanek, moraš omogočiti hranilnim snovem in vodi, da pridejo v celico. Vem, da ti celulit največ preglavic in slabe volje povzroča ravno zato, ker ti ni všeč. Ampak moram te opozoriti, da je celulit tudi znak, da nekaj v tvojem telesu ne deluje pravilno. Običajno gre za to, da tvoj limfni sistem in krvni obtok nista v optimalnem stanju, kar je posledica neravnovesja hranil in nezdravega življenjskega sloga. Videz in nastajanje celulita pa pospešujejo tudi prosti radikali, ki lahko koži povzročijo oksidativni stres.

Kako lahko zatreš celulit še preden postane viden?

Že nekaj odstavkov nazaj sem ti namignila, da je oksidativni stres, ki so mu izpostavljene celice, velik krivec za nadležni celulit. Skoraj nemogoče je, da tvoje celice ne bi bile nikoli izpostavljene oksidativnemu stresu, vseeno pa ga lahko močno zmanjšaš ali preprečiš. Oksidativni stres poškoduje celice, ki poskrbijo za nastanek kolagena in elastina – zmagovalni par za lepo, čvrsto in gladko kožo. Kolagen je najbolj zastopana beljakovina v tvojem telesu. Podpira tvojo kožo, zato je, če ga imaš dovolj, koža lepa in napeta. Tudi elastin je beljakovina – zelo raztegljiva beljakovina, ki poskrbi, da se tkiva po raztezanju ali krčenju ponovno vrnejo v svojo prvotno obliko. 

Če kolagena in elastina ni dovolj, koža izgubi čvrstost in tonus, skozi oslabljena vlakna vezivnega tkiva pa bodo močni skupki maščobe brez težav prodrli do najbolj zunanje plasti tvoje kože. Z dovolj močno vojsko antioksidantov se bo tvoje telo lažje borilo proti prostim radikalom, ki potujejo po tvojem telesu in iščejo celice, ki bi jih lahko uničili. Celulita se boš znebila tako, da izničiš delovanje prostih radikalov in okrepiš vezivno tkivo.

Kaj dejansko pomaga?

Projekt »adijo celulit!« se začne v tvojih celicah. Obvarovati jih moraš pred oksidativnim stresom, saj jim s tem omogočiš normalno delovanje. Celice, ki normalno delujejo, pa ne bodo dovolile, da bi kolagen in elastin, ki ju nujno potrebuješ, kar tako razpadla. Ko so pri Eko škrniclu iskali in razmišljali o sestavinah, so želeli najboljše in najbolj učinkovito. Zanimalo jih je, kateri je tisti izmed antioksidantov, ki je v boju proti oksidativnemu stresu najbolj učinkovit in kaj potrebuje za to, da bo njegovo delovanje kar najbolj optimalno. In naletela so na klinično študijo, ki je razkrila čudežno delovanje izvlečka melone. Imenuje se SOD antioksidant. 

Znanstveno dokazana formula, ki ti garantira 12% izgubo celulita v 56 dneh

Celulit, ki na nogah, zadnjici ali trebuhu ustvarja videz pomarančne kože, je posledica dveh stvari – hipertrofije maščobnih celic in razpada vezivnega tkiva. Oboje je tesno povezano z oksidativnim stresom, ki so mu izpostavljene celice. Danes imaš priložnost, da se ga lotiš na povsem nov način – s pomočjo antioksidanta SOD.
V raziskavi, ki je vključevala 41 žensk, je polovica žensk 56 dni zaporedoma uživala naravni izvleček s SOD B Dimpless® antioksidantom. Že po 28 dneh so opazili znatno zmanjšan celulit, po 56 dneh pa se je učinek še povečal.

SOD B Dimpless® antioksidant je zavrl razpad vezivnega tkiva in spodbudil raztapljanje maščobnih celic. Formula Dimpless se je odlično izkazala v boju z dvema glavnima povzročiteljema celulita. 2 glavna razloga za nastanek celulita sta velikost maščobnih celic in njihovo povečanje (hipertrofija); ter oksidativni stres, ki povzroča fibrozo kolagenskih vlaken. Dimpless dokazano deluje v boju s celulitom in zmanjšuje njegovo vidnost. 

Kapsule z naravnimi izvlečki

CELUVITAL kapsule združujejo naravne izvlečke najbolj močnih in učinkovitih antioksidantov, v kombinaciji s kovinskimi ioni, ki jim pri delovanju nudijo neprecenljivo podporo.

Sestavine, ki so del 100 % naravnih kapsul CELUVITAL:

Poseben izvleček SOD (superoksid dismutaza)

Superoksid dismutaza je ključni primarni antioksidant, ki je v našem telesu naravno prisoten. Najdeš ga v vseh oblikah življenja in ščiti živa bitja pred oksidativnim stresom že več kot 2 milijardi let. SOD je prisoten tako znotraj, kot zunaj celičnih membran – neposredno tam, kjer se nahajajo prosti radikali. Igra ključno vlogo pri preprečevanju oksidativnega stresa. SOD je prisoten tudi neposredno v mitohondrijih, ki so odgovorni za 90% proizvodnje prostih radikalov.

Izvleček rdečega grozdja

Izvleček grozdja ima izjemne antioksidativne lastnosti, saj vsebuje visoke vrednosti prehranskih vlaknin in zelo pomemben riboflavin. Riboflavin ima pomembno vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom, prispeva pa tudi k ohranjanju zdrave kože. Linolna kislina, ki se prav tako nahaja v izvlečku, poskrbi za vzdrževanje normalne ravni holesterola v krvi.

Cink

Cink je mineral, ki je ključen za nastajanje celic. Pomaga tkivu, da raste in se celi. Poleg tega je cink del pomembnega antioksidantskega encima COD – nudi mu podporo za optimalno delovanje.

Baker

Ena najpomembnejših vlog bakra v telesu je pospeševanje redukcije kisika, torej deluje kot antioksidant. Je pomembna podpora antioksidantu COD. Najbolje deluje kadar ga zaužijemo v kombinaciji s cinkom, saj za optimalno delovanje potrebujeta drug drugega.

CELUVITAL je antioksidantna mešanica, ki ščiti celice pred stresom, jim zagotavlja optimalno delovanje in s tem preprečuje razgradnjo vezivnega tkiva, le to pa pomaga pri izgubi celulita!

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam