Življenje se zgodi, trening pomaga!

Povsem človeško je, da se včasih, še preden se lotimo novega izziva, ustrašimo poraza.

Strah se pojavi vsakič, ko zapustimo svojo cono udobja ali ko si nekaj tako zelo močno želimo, da se že vnaprej bojimo, kaj bo, če nam spodleti. 

Kolikokrat si že ponosno razglasila kakšnega od svojih ciljev in načrtov ter potem bolj ali manj osramočena priznala, da ti ni uspelo?

Zase vem, da je za mano več neuspehov kot uspehov in ja, tudi jaz se zaradi tega obremenjujem. Je pa to nekaj povsem normalnega. Na poti do vsakega uspeha je namreč vedno nekaj težav in ovir. Preden prideš do tistega zadoščenja, “zdaj mi je pa res uspelo”, je več tistih slabih trenutkov, ki jih je enostavno treba prebroditi in sploh ne pomenijo konca sveta. Poraz je tako kot strah – na zunaj mogočen in strašljiv, navznoter pa votel in samo mi sami ga dojemamo tako tragično, okolica pa sploh ne, čeprav se s slednjim verjetno najbolj obremenjujemo.  

Edini pravi poraz je, ko obupaš sama nad sabo. Kajti vsaka izkušnja, iz katere si se nekaj naučila, ni poraz, je le lekcija, ki si jo morala osvojiti na poti do zmage nad izzivom. Na tebi je, da ostaneš odprta za različne poskuse, da ne obupaš, ampak se boriš za to, kar si želiš. 

Edini pravi poraz je, ko obupaš sama nad sabo.

Tukaj so trije preprosti nasveti, ki ti bodo pomagali pri premagovanju strahu, ko se boš znašla v različnih situacijah. 

1. Zavedaj se, da pot do zastavljenih ciljev ni avtocesta, čeprav si jo vsi na začetku predstavljamo kot takšno. Ko se kar naenkrat začnejo gorski prelazi in neverjetni ovinki, misliš, da si na napačni poti in da si vse zafrknila. Ni res, nisi se! Le nekaj se je treba še naučiti, dodelati, spremeniti, poskusiti na drugačen način. Naj ti to ne vzame volje in ne jemlji vsega skupaj preveč resno. Nov dan, nov poskus. Dokler poskušaš, slej kot prej prideš na cilj.

2. Kaj pa, če mi ne uspe? Kaj pa, če ti uspe? Velikokrat se podviga sploh ne lotimo, ker se nam nekje v podzavesti vrti program: “tako ali tako mi ne bo uspelo.” In potem ga sami okrasimo z izvrstnimi izgovori, kot so: nimam časa, v resnici me to ne zanima, ni pravi čas … Si tudi ti ekspert, ko je treba našteti vse probleme in se ne spomniš, da bi bilo bolje iskati rešitve? Vprašanje, ki pomaga pri tej zagati, je: “Ali si to res želim, ali mi je samo všeč ideja, da bi tako bilo?” Nič hudega, če v srcu začutiš, da to ni to, samo potem je za miren spanec treba prevzeti odgovornost za to odločitev in se ne skrivati za izgovori.

3. Pripravi se na to, da bo drugače zelo neudobno. Spremeniti nič in imeti drugačne rezultate, pač ne gre. In ko stvari spreminjamo, se znajdemo v neudobnih situacijah in tega nas je strah. Povem ti, da nobena od teh situacij ne “boli”, bolj kot to, da ostajaš pri nečem, s čimer nisi povsem zadovoljna na dolgi rok. 

Pravzaprav je vse v tvoji glavi. Ja, vem, tega zagotovo še nisi slišala. Ampak čeprav to poslušamo že vse življenje, se delamo, kot da glede tega nič ne moremo narediti. Hej! To, kar se dogaja v tvoji glavi, je tvoja odgovornost. Pika. 

Držim pesti zate. Obljubim, da ti bo uspelo, če le ne boš odnehala! Navijam! 

Zgoraj napisano seveda velja za vse stvari v življenju, za vse situacije, s katerimi se soočaš. A če se sedaj navežem le na (telo) vadbo oz. trening, bom kot vedno, tvoja brca v (vitko) ritko. 😉

Življenje se zgodi. Trening pomaga!

Prav zato, vam vsem nepremagljivim bralkam, podarjam dostop do zaprte Facebook skupine Spletna Švicalnica (v vrednosti 10 evrov), kjer 1x na teden migamo v živo. Treningi so kratki, do 20 min, posnetki pa ostanejo dostopni, tako da lahko po želji svoje najljubše večkrat ponoviš.

Kaj moraš storiti? Javi se mi v INBOX na Instagram ali Facebook profil VITKA RITKA in napiši, da si želiš dostop. Več informacij o vadbi najdeš tukaj https://vitkaritka.si/izdelek/facebook-skupina-za-live-treninge/

Saj veš, tvoji treningi so pomembni sestanki, ki jih imaš s svojim telesom. Dobre šefice ne odpovedujejo pomembnih sestankov. 😉

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam