Vsebino omogoča Jeruzalem Ormož

Kako si pripravimo GLAM kotiček za zoom zabavo?

Če smo povabljeni na glam zabavo, si takoj predstavljamo lepo pogrnjeno mizo, izbrano dekoracijo, prijetno glasbo, okusno hrano in pijačo. 

Prijetno atmosfero doma lahko ustvarimo z malo okrasja, pravilno osvetlitvijo prostora in nekaj domišljije. Tako se lahko domača dnevna soba, jedilnica ali drug kotiček hitro spremenijo v intimni praznični prostor, primeren za zabavo. 

5 nasvetov, kako urediti glam kotiček:

1. Izberite barvno shemo 

Kadar pripravljamo zabavo in krasimo dom, so barve zelo pomembne, saj bo tako rezultat deloval povezano, usklajeno in dodal eleganco ter glamur, ki ju želimo.

Ker je december mesec luči in bleščic, si lahko daste duška z bleščečimi dodatki, ki bodo popestrili dom. Seveda lahko dekoracijo kombinirate z okraski, primernimi decembrskemu času. 

Predlagam, da si zamislite barvo kot glavno nit okrasitve.

Za vas sem izbrala tri barvne lestvice, s katerimi se lahko poigrate in uredite prostor, v katerem boste resnično uživale.

Tradicionalna rdeče-zelena kombinacija, s katero ne boste nikoli zgrešili:

Zlata, ki jo za nežen, naraven učinek kombinirate z bež barvo in naravnimi elementi:

Srebrna v kombinaciji s pastelnimi barvami:

2. Igra s svetlobo in svečami

Prijetno vzdušje bo pričarala pravilna izbira luči in svetlobe. Izogibajte se beli, hladni svetlobi. Ugasnite stropne luči, ker nam ne laskajo, saj delajo temne sence na obrazu. Luči, ki jih pustite prižgane, naj ne bodo višje od vaših oči. Iz spalnice si lahko prinesete nočno lučko, ki jo postavite na mizo ali tla.

Novoletne lučke niso samo za na jelko! Poigrajte se z njimi. Položite jih na tla, kavč, stol, mizo … Postavite jih v kot, ki ni nikoli osvetljen. Dodajte jih v vazo ali med lončnice.  Sveče razporedite po prostoru. Visoke svečnike na mizi kombinirajte z nizkimi, v katere postavite čajne svečke. Sveče lahko postavite na tla, okensko polico, omarico … 

Nimate primernega svečnika? Nič hudega, lahko uporabite kar steklenice GLAM penine.

3. Rože

Ne pozabite na rože. V glam kotiček prinesite zeleno lončnico, ki bo poživila prostor ter mu vdahnila življenje.

V vazo lahko postavite čudovit šopek. Rože so lahko prave ali umetne – lahko tudi kombinacija obojega. Vendar ne pozabite na pravilne barve, ki se bodo ujemale z barvno lestvico, ki ste jo izbrale. Seveda lahko vse skupaj popestrite z zeleno barvo, ne glede na barvno lestvico. Zelena bo vedno dodala živahnost, poskrbela za občutek umirjenosti in ter povezala barve med seboj.

4. Mali dodatki

Če imate preprogo svetle barve, jo položite na tla. Lahko dodate tudi okrasne blazine ali mehko odejo. Izogibajte se temnim barvam in jih v zimskem času pospravite. S svetlo barvo boste ustvarile v prostoru mehkobo in prijeten občutek toplote.

Ne pozabite na drobne dodatke, saj dodajo piko na i. Zdaj je čas, ko lahko na dan potegnete razne kipce, svetlikajoče se rože, liste, vejice, novoletne okraske. Poigrajte se z njimi. Bunkice, ki jih imate za na jelko, stresite v velik prozoren kozarec ali pleteno košaro. Postavite jih na tla. Kakšna bunkica vam lahko ‘uide’ iz kozarca ali košare ter pristane na tleh.

5. Penina, svečana obleka in rdeča šminka

Oblecite se v svečano obleko, v kateri se dobro počutite. Ne pozabite na rdečo šminko. Odprite najljubšo GLAM penino in zabava se lahko prične.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam