Hiter in preprost, puhast in lahek narastek, lahko mu rečemo tudi poletna pita.
Kljub temu da sem polna idej, kaj kuhati, se tudi meni zgodi, da mi kdaj zmanjka idej, ali pa nimam sestavin v hladilniku. Ta narastek je nastal nekega dne, ko se mi je mudilo s kosilom, glava je bila prazna, kaj bi kuhala, hladilnik pa prav tako ni bil najbolj založen. In veste, kako zelo sem hvaležna temu dnevu, ker je nastal en meni boljših narastkov.
Potrebujete:
- 200 g gob – sama sem vzela lisičke iz skrinje, lahko uporabite kakršnekoli gobe ali celi drugo zelenjavo, a gobe dajo občutek mesa in sitosti 🙂
- 6 mladih čebul – sesekljamo skupaj z zelenjem
- 2 jajci
- 200 g kisle smetane
- Začimbe in sol po okusu
- 2 žlici pesta
- 50 g parmezana
- 100 g mocarele
- 100 g lanenih semen
Gobe najprej lepo popražite na olju in čisto malo solite. V posodi zmešamo, jajca, kislo smetano, parmezan, mocarelo, dodamo lanena semena, pesto in mlado čebulo ter zelišča in sol.
V model za pito damo peki papir in ga potresemo z gobicami. Za dekoracijo lahko položimo še celo mlado čebulo. Čez gobe lepo nadevamo čebulno maso in pogladimo. Nekaj majhnih mocarel, ki smo si jih dali na stran, pa položimo povrhu naše mase. Postavimo v ogreto pečico na 220 stopinj in pečemo približno 35 do 40 minut.
Ko se pita rahlo ohladi, jo prestavimo na krožnik ali podstavek, tako da jo obrnemo – gobe morajo biti na vrhu. Potresemo s parmezanom in začnemo uživati. Zraven se krasno prileže solata.
Dober tek vam želim,
Polona