To je ta hip najbolj TOP trend pri pripravi narezkov

Se spomnite Janka in Metke? Kaj pa slastne hiše, ki jo je imela čarovnica? Slastno, kaj ne? Ampak to ni nič v primerjavi s slano kuhinjsko kočo.

Okrasitev hišic iz medenjakov je ena naših najljubših prazničnih tradicij. Letos smo ob noči čarovnic okrasile hišice s piškoti in strašljivimi dodatki, za božič pa načrtujemo tradicionalno hišo iz medenjakov, zdaj pa smo na svoj seznam prazničnih opravil dodale še eno vrsto hišice. Delikatesne hišice so najnovejši trend praznične hrane, ki ga boste želele poskusiti čim prej. Da, prav ste prebrale: najnovejši trend praznične hrane vključuje zamenjavo medenjakov, zaledenitve in sladkarij za narezke, sirne kocke in svežo zelenjavo.

Ta okusen trend popelje stvari na povsem novo raven. Kuhinjske koče kot pravijo tem zanimivim narezkom na spletu, niso povsem nove, vendar so vse bolj priljubljene, ko se bližamo božiču. Mogoče je eden izmed razlogov tudi ta, da imajo ljudje za praznike malo več časa in si želijo novih tradicij v toplem domu.

Kako zgradimo slano hišico?

Če želite narediti svojo kuhinjsko kočo, poiščite najbolj kreativne različice na Instagramu ali pinterestu. Prvi korak je iskanje površine za gradnjo hiše. Priporočamo uporabo tradicionalne deske ali pladnja. Všeč nam je način, kako je ta na sliki oblikovan na pladnju s širokim robom, ki omogoča, da je celotna scena prekrita z naribanim parmezanovim “snegom”, ne da bi ustvarile v kuhinji nered.

Sestavine za slano hišico.

Nato zgradite svojo strukturo. Stene lahko zgradite iz krekerjev, prest ali kateregakoli drugega trdnega materiala za prigrizke. Če živilski inženiring ni vaša močna stran, lahko kupite tudi poceni komplet za hišo iz medenjakov in ga pokrijete s svojimi zalogami mesnih izdelkov namesto z glazuro in sladkarijami – le obvestite svojo družino, da ne bo ugriznila v medenjake in pršut hkrati. 😀  

Ko izberete strukturo, pokrijte hišo z vsemi svojimi najljubšimi sestavinami za polnjenje: krekerji, sir, mesnine in zelenjava, to je le nekaj naših najljubših možnosti. Če ste na vašo desko postavile meso in sir, poskrbite, da bo celotna hiša ohlajena, dokler ne boste pripravljeni, da jo postrežete. Če ne pojeste vsega naenkrat, pokrijte hišo in jo takoj dajte nazaj v hladilnik. Kdo ve, morda bo to postala vaša nova najljubša praznična tradicija! Upamo, da se vam že cedijo sline. 

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam