Vsebino omogoča HYUNDAI AVTO TRADE

Zmrzljivke, pozimi mora imeti vaš avto nujno to!

Mrzla jutra, niste še spile kave in spet zamujate … Znana zgodba? Ja, vem, tudi Nepremagljivim se to dogaja, ampak to se lahko spremeni. 

Tudi nepremagljivi vozili Hyundai Tucson in Kona, ki ju vozita naši Rebeka in Andreja, sta opremljeni z, med ženskami zagotovo najbolj priljubljenimi funkcijami za pozimi, ogrevanimi sedeži in volanom. Seveda je na prvem mestu vedno varnost, ampak vseeno, zeblo nas pa ne bo!

Kaj nam olajša vožnjo pozimi?

Ogrevani sedeži so zame številka 1, saj ni lepšega občutka, kot sesti na ogret sedež. Skoraj kot bi se razvajale na soncu. V nasprotnem primeru pa je tukaj hladen sedež, ko nas zazebe takoj, ko sedemo v avto.

Na drugo mesto bi dala funkcijo max na klimatski napravi, saj opravi delo namesto mene. Ko sedim v avtomobilu res hitro odmrzne vetrobransko steklo, kar pomeni, da prihranim nekaj svojih tako dragocenih minut zgodaj zjutraj.

Kot tretje je zame pomembno ogrevanje volana, četudi imam na rokah rokavice. Občutek imam, da je vožnja s toplim volanom bolj tekoča in čakanje na semaforjih mine hitreje. Meni to olajša vožnjo v mrzlih dneh. Seveda ne sme manjkati odmrzovalnik brisalcev vetrobranskega stekla in ogrevanje zadnjega stekla, ker ogret volan nas ne bo pripeljal daleč, če ne bomo odmrznile stekel. Stekla pa morajo biti brezhibna tudi z vidika varnosti!

Pozimi ne gre brez tekočine za čiščenje stekel, ki mora ustrezati zimskim pogojem. K sreči mi tekočina ni še nikoli zmrznila, ker sem pravočasno poskrbela za pravo, ampak si tega niti ne želim. V dneh, ko so ceste umazane in so avtomobili videti, kot da bi vozili po motokros progah, tudi ni hujšega, kot to, da ti nekdo umaže vetrobransko steklo, ti pa nimaš tekočine, da bi jih očistila. Seveda je težava tudi to, da nič ne vidiš.

Če smo že pri dobrem vidnem polju, zelo so pomembna tudi stranska ogledala in če imajo tudi ta funkcijo ogrevanja, potem je vožnja res luksuz. Zagotovo je eno udobje, drugo pa, da je naša vožnja varna in da imamo avto, ki je primeren za vožnjo po snegu in ledu. O dobrih zimskih gumah smo Nepremagljive že veliko govorile, zato tega ne bom posebej izpostavljala, saj vemo, kaj se zgodi, če pnevmatike niso primerne terenu. Zagotovo ste se nasmejale, ko ste videle, kako smo Nepremagljive testirale gume na Vranskem.

Moderni avtomobili se zjutraj prebudijo veliko prej kot jaz, zato res ne izgubljamo veliko časa, tako da lahko hitro odpeljemo od doma. V avtomobilu ni več potrebno čakati 10 minut ali več, da se ogreje. Pa tudi čakanje s prižganim motorjem ni potrebno. Ko odpeljemo pa seveda vozimo zmerno, da naš jekleni konjiček segreje motor na delovno temperaturo.

Ko sedaj to pišem, sem kot prava ženska, pomislila na to, če mi lahko zamrzne gorivo v avtomobilu. Verjamem, da nisem edina, ki si je postavila to vprašanje. No, moja kratka raziskava je pokazala sledeče: dizelsko gorivo lahko zmrzne pri -20 °C, vse ki vozite na bencin pa ste lahko bolj mirne, saj bencin zmrzne šele pri temperaturah okoli -50 °C. Treba pa je vzeti v zakup tudi to, da navedene temperature veljajo za ozračje, kar pomeni, da je pri tleh tempetarura lahko še nekaj stopinj nižja. Vsekakor boste najbolj brez skrbi, če bodo vaše posode za gorivo pozimi bolj polne, saj večja količina zmrzne kasneje. Če ste med tistimi, ki vozite z utripajočo lučko za gorivo pa raje prej zavijte na črpalko. 

Nepremagljive, prosim ne pozabite, da so pozimi pogoji za vožnjo drugačni, tudi če so sneg splužili in cestišče posuli s soljo. V mrzlih dneh je poledica nekaj običajnega, zato ste ve tiste, ki morate biti previdne, tudi če imate odličen avto in vso dodatno opremo, kajti to je le pomoč pri vožnji. Pa srečno na cesti!

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam