Vau! Na Skrivni večerji so goste razvajali v letališkem hangarju!

Skrivna večerja se je že drugič odvijala v Posavju, tokrat v hangarju Letalskega centra Cerklje ob Krki. Goste je razvajal kuharski mojster Marko Pavčnik, Restavracija Pavus iz Laškega.

Na povabilo Centra za podjetništvo in turizem Brežice, se je ekipa Skrivne večerje po letu dni ponovno vrnila v Posavje. To je regija, ki slovi po lepi naravi in prijaznih ljudeh, v zadnjem času pa tudi po vedno boljši gastronomski ponudbi. Rdeča nit Skrivnih večerij so nenavadne lokacije, ki na dan dogodka v nekaj urah postanejo pop up restavracija, v katerih za jedi poskrbijo priznani slovenski kuharski mojstri ob vinski spremljavi odličnih vinarjev. 

Skrivna večerja je pop up dogodek z znanimi slovenskimi kuharskimi mojstri.

Letalski center Cerklje ob Krki je javni gospodarski zavod, ki je bil ustanovljen s strani občine Brežice.  V sklopu letalskega centra izvajajo različne letalske dejavnosti kot so panoramski leti, šolanje pilotov, športni in poslovni leti z letali in helikopterji, padalske aktivnosti, nudijo tudi oskrbo letal, tokrat  pa so gostili Skrivno večerjo.

Tokrat sva si za prizorišče že 28. Skrivne večerje izbrali hangar v Letalskem centru Cerklje ob Krki in se jim ob tej priložnosti zahvaljujeva za gostoljublje. Čar Skrivnih večerij so tudi lokacije, na katerih verjetno nikoli več ne bomo večerjali in že ob prvem obisku Letalskega centra sva vedeli, da je to to. Odločitev, da goste s priznanim slovenskih chefom Markom Pavčnikom razvajamo v letalskem hangarju na civilnem delu letališča, se je izkazala za odlično tudi zato, ker se je tisti večer razdivjala nevihta, mi pa smo bili povsem varni pred dežjem in točo. Nepričakovano pa smo imeli dodaten “šov” program, saj so imeli na vojaškem delu letališča vaje in so nas med večerjo preletavala letala. Večer je bil čudovit in jeseni se v Posavje spet vrnemo, ” pravita Melinda Rebrek in naša Nepremagljiva Andreja Freyer, organizatorki kulinaričnih dogodkov pod imenom Skrivna večerja.

Naša Nepremagljiva Andreja je skupaj z Melindo Rebrek organizirala že 28. Skrivno večerjo.
Prizorišče je bilo tokrat v hangarju Letalskega centra Cerklje ob Krki.

Večerje se je udeležil tudi kuharski mojster Ošterije Debeluh Jure Tomič, ki je bil tokrat na oni strani kuhinje, in je lahko končno sproščeno užival v poletnem večeru, ena od gostij pa je bila tudi Simona Potočar Agrež, bivša tekmovalka v Survivorju in po novem tudi  motivatorka za zdravo življenje in prehrano.

Kaj gostje Skrivne večerje jedli in pili?

Na Skrivni večerji so gostje uživali ob vinih iz kleti Molipachi (Bizeljsko), Marko Pavčnik pa je pripravil 5-hodni meni.

 • 3 x pozdrav iz kuhinje
 • Pavus juha iz 15 divjih zelišč
 • Buns in pašteta
 • Kisla polenta in zelišča
 • Sauvignon, letnik 2021
 • Hladna predjed
 • Postrv, pivov ponzu, magnolija
 • Oljevina belo, letnik 2019
 • Topla predjed
 • 4 x sipa (črno na črnem)
 • Oljevina nucleus, letnik 2017
 • Glavna jed
 • Jelen, smreka, češnja, topinambur
 • Oljevina rdeče, letnik 2018
 • Sladica
 • Zajčja detelja, črni ribez, jurčki
 • Predikat sauvignon, letnik 2015

Kaj je Skrivna večerja?

Skrivna večerja je doživetje. Je okusna mešanica nepričakovanih domiselnih in originalnih lokacij, kreativnih Chefov, jedilnikov z zgodbo, vin z domišljijo, zavita v skrivnostnost in postrežena v lepem paketu slovenske gostoljubnosti v profesionalni, a sproščeni atmosferi, s katere gost odide z lepimi spomini in profesionalnimi fotografijami.  Je zgodba, o kateri radi pripovedujemo in večer, ki si ga zapomniš.  Tri ure pred vecčerjo po elektronski pošti gostje, ki se prijavijo na spletni strani www.skrivnavecerja.si, prejemejo lokacijo večerje, tam izvedo tudi jedilnik. Sedežnega reda ni, gostje sedijo vecčinoma za isto mizo ali vsaj 10 sedežno postavitvijo, saj je namen predvsem druženje istomislecčih ob skupni zgodbi, dobrih jedeh in okusni vinski spremljavi. Vsako jed predstavi gostujoči Chef, vina pa sommelier oz. vinar. Skrivna večerja traja približno 3 ure. 

TUKAJ lahko preverite, kako smo lani poleti Nepremagljive uživale na Skrivni večerji v Sevnici. Razvajali sta nas Alma Rekič in Polona Klančnik.

Foto: David Lotrič Banovič

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam