Nepremagljive! Januarja se bomo posvetile SEBI!

Na kaj pomislite, če vas vprašam, kaj pomeni skrbeti zase? Verjamem, da boste vse pritrdile, da veliko več kot samo to, da se redno rekreiramo in pazimo, kaj jemo. 

Skrbeti zase pomeni, da poskrbimo, da smo v svoji koži zadovoljne, srečne, zdrave, da si zagotovimo psihično in fizično kondicijo, skrbimo za svojo dušo, ki ji privoščimo dovolj ‘hrane’, na primer z branjem knjig, veliko smeha, najljubšo glasbo, meditacijo, objemanjem svojih otrok oziroma vsem, kar nas sprošča in napolni z energijo. Skrb zase pomeni, da se postavljamo na prvo mesto brez slabe vesti. Če ne bomo zadovoljne, zdrave in srečne, bomo namreč težko poskrbele za druge.

Zagotovo znameniti angleški rek ‘Happy Wife – Happy Life’ ni nastal pomotoma. ;):

Ni nujno, da obvladamo zapletene jogijske položaje ali šprintamo v hrib, da bi se počutile dobro.

Ni nujno, da obvladamo zapletene jogijske položaje ali šprintamo v hrib, da bi se počutile dobro. Včasih je dovolj, da si na portalu You Tube poiščemo najljubšo pesem, ki nas vedno napolni z energijo, spomini in nas spravi v dobro voljo. Zavrtimo si jo na ves glas, zaplešemo in se sprostimo. Ali, ko imamo vsega dovolj, spustimo vse iz rok in se spravimo naredit red v stanovanju. Tudi pospravljanje je način za preganjanja stresa, predvsem pa se bomo v domu, v katerem ni navlake in odvečnih stvari, tudi dobro počutile.

Pomaga tudi, da ugasnemo računalnik, odložimo telefon, se odklopimo od družabnih omrežij in se odpravimo na sprehod. In čisto vseeno je, ali takrat padajo ‘ušpičene prekle’ ali sije sonce. Ni boljšega proti stresu, kot so narava, svež zrak in pomirjujoč pogled na kakšne zasnežene hribe ali zelena drevesa. Tako malo potrebujemo, in če si to privoščite, ne boste prav ničesar zamudili, samo veliko pridobili … No, ena od odličnih oblik odganjanja stresa je tudi seks …

Skrb zase je zagotovo tudi negovanje svojega telesa. Da ostane funkcionalno, da nam služi, da nas nič ne boli, da smo zadovoljne s tem, kar vidimo v ogledalu. Poskrbimo, da se vsak dan dovolj gibljemo, opazujmo in si zapisujmo pozitivne učinke, ki jih ima vsakdanje gibanje na nas. Ni pomembno, kateri šport vam leži ali da imate najnovejšo športno opremo, ampak da se razmigate, iz sebe spravite stres, kalorije in slabo voljo, se nadihate svežega zraka ali se pošteno preznojite.

Potem pa si privoščite dolgo prho, piling telesa in masko za obraz, med razvajanjem pa poskrbite, da bo v kopalnici dišalo po vašem najljubšem vonju. Skoraj nemogoče je, da bi bili potem še vedno v stresu in slabe volje. Za piko na i pa si privoščite slasten, zdrav in hranljiv obrok. Hrana je gorivo za naše telo in pomembno je, kaj vnašamo vanj, posebno po štiridesetem. 

Zase bomo dobro poskrbele, tudi če bomo znale drugim postavljati meje ter se dovolj hitro naučile reči ne.

Tudi druženje z ljudmi, s katerimi nam je prijetno, ki nas navdihujejo, napolnijo z energijo, ob katerih se počutimo dobro in smo sproščeni, je del tega, da skrbimo zase. Družabni stiki so v zadnjih mesecih zaradi pandemije sicer zelo omejeni in tisti, ki smo družabni, zato zelo trpimo, kajti pomembni so za to, kako dobro se počutimo v svoji koži. Čeprav so osebni stiki zdaj pravzaprav nemogoči, pa to ne pomeni, da ne morete poklicati prijateljice, ki je že dolgo niste slišali, ali organizirati mini zabave z videoklicem.

Zase bomo dobro poskrbele, tudi če bomo znale drugim postavljati meje ter se dovolj hitro naučile reči ne. Verjemite, da je samo začetek težak, potem pa, ko vedno bolj trenirate čudežno besedico ne, vam gre vedno lažje od rok. 

Tako, drage nepremagljive, zato ker je čas, da se postavimo na prvo mesto, bomo nepremagljive januar posvetile skrbi zase. Za vas pripravljamo članke, ki vas bodo motivirali in spodbujali, da se posvetite sebi, svojemu dobremu počutju, telesu, zdravju in psihični kondiciji. 

Začenjamo TAKOJ!

5 enostavnih, hitrih in učinkovitih namigov, kaj lahko januarja storite zase

Kozarec hvaležnosti

Uporabite star kozarec za marmelado. V naslednjih dneh in nato vse do konca meseca vsak večer na listek napišite, za kaj ste bile tisti dan hvaležne, nato ga zložite in pospravite v kozarec. To navado seveda lahko ohranite tudi vnaprej in vsakokrat, ko vas bo kaj spravilo v slabo voljo ali boste potrebovale spodbudo, sezite vanj, vzemite listek in verjemite, da vas bo prebrano ponovno spomnilo na to, kar v življenju šteje.

Seznam knjig, ki jih morate prebrati do konca leta 

Knjige so včasih lahko prav čudežno zdravilo, saj nas sproščajo, nam širijo obzorja in napolnijo dušo. Zato imamo tudi nepremagljive svoj knjižni klub. Naša nepremagljiva Petra vsak teden predstavi zanimivo branje, zato vas vabim, da za idejami, kaj dobrega bi letos lahko prebrale, pobrskate po našem spletnem mestu. Nekaj predlogov:

Pospravite računalnik

Natrpano namizje računalnika deluje na nas podobno kot natrpana miza ali dom. Skuhajte si kavo, čaj ali natočite kozarec penine in se lotite dela. Uredite si namizje po mapah, s telefona si naložite in uredite fotografije, ki se jih je verjetno v preteklem letu nabralo ‘milijon’, počistite mejle … Po opravljenem delu se boste odlično počutile!

Naredite si enostaven domači piling

Privoščite si malo razvajanja v domači kopalnici na res preprost način: zmešate oljčno olje in grobo sol, nekaj minut drgnite po vsem telesu (izognite se obrazu) in sperite. S pilingom boste pospešile prekrvitev, izločanje strupov iz telesa, odstranile odmrle celice … Piling si lahko pripravite enkrat na teden.

Poiščite recept za jed, ki si jo že dolgo želite pripraviti, in se je lotite 

Če se na primer že nekaj časa spogledujete z recepti z drožmi, a še niste zbrale poguma, da bi se lotile dela, kar v akcijo. Naša nepremagljiva Polona Klančnik je res velika strokovnjakinja, njeni recepti so enostavni in primerni tudi za začetnice. Če pa vas mikajo druge jedi, boste na našem spletnem mestu zagotovo našle nekaj dobrih receptov, ki jih pripravljajo ostale nepremagljive, med njimi naša Alma in Yaska. 

Presenečene boste, kako kuhanje spodbuja kreativnost, domišljijo in kako sproščujoče je. Ko se boste poglobile v tisti recept, ki vas mika že toliko časa, boste za hip pozabile na vse skrbi in težave in na koncu uživale v svoji kulinarični stvaritvi.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam